Hipex Logo

Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?

Kargonun en, boy ve yükseklik ölçülerini santimetre cinsinden birbirleri ile çarpılıp, çıkan sonuç 5000'e bölünürse paketin desisi elde edilmiş olur.

Kargo Desisi Nasıl Hesaplanır?

Desi Hesaplama

Navlun ücretlerini belirlerken 3 temel konuyu esas alır.

Gönderinin gideceği ülke: Her ülkenin navlun ücretleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle fiyat hesaplama noktasında gönderinizin gideceği ülke büyük önem taşımaktadır.

Gönderinin ağırlığı: Gönderimi yapılacak olan paketin ağırlığı fiyat hesaplarken büyük önem taşır.

Gönderinin hacmi: Gönderinin hacmi, navlun ücretinin belirlenmesinde ağırlık kadar önemlidir. Özellikle hava taşımacılığında gönderinin ağırlığının yanı sıra kaplayacağı alanda fiyatta değişiklikler meydana getirir. Hipex Cargo’da navlun ücreti belirlenirken ağırlık ve hacimden hangisi fazlaysa onun üzerinden hesaplama yapılır.

Örnek: 50x40x40 ebatlarına sahip ve 10 kilo ağırlığı olan olan bir gönderinin hacmi 16 desidir. Bu durumda fiyatlandırma hacim üzerinden yapılır ve 16 desi üzerinden ücretlendirme yapılır.

Ölçüm Tartım

Gönderinizi hesapladınız ve Hipex Cargo operasyon merkezine ilettiniz. Tarafınıza yansıtılan tutar sizin hesaplamalarınızdan farklı. Peki neden?

Gönderinin Paketlenmesi: Paketleme yaparken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü yaptığınız en ufak yanlış desi hesaplamasında farklılıklara yol açacaktır. Bu durum fiyatınızın değişmesine sebep olacaktır. Örneğin aynı ebatlara ve aynı ağırlığa sahip iki paketin bir tanesine bir tur jelatin sararken diğerine iki tur sararsanız fiyatta farklılık olacaktır.

Gönderinin Yolda Görebileceği Hasarlar: Gönderinizi Hipex Cargo operasyon merkezine göndermek amacıyla yurt içinde hizmet veren bir taşıyıcı firmaya verdiniz. Paketin operasyon birimine ulaşana kadar geçirdiği sürede ezilmesi, şişmesi veya bantının çıkması gibi durumlarda desi hesaplaması farklı olacak ve fiyatı değişecektir.


Diğer
Blog Yazılarımız

Konşimento Nedir? Konşimentoyu Kim Hazırlar?

Konşimento Nedir? Konşimentoyu Kim Hazırlar?

Deniz taşımacılığında, gönderilen yükün alıcıya ulaşmasını sağlayan belgeler arasında en önemlilerinden biri konşimentodur. Konşimento, göndericinin (ithalatçının veya ihracatçının) yükü taşıyan taşıyıcıya verdiği talimatları içeren ve yükün teslim edilmesini belirleyen bir taşıma belgesidir.

avatar
21/12/2023
Almanya kargo ücreti

Almanya kargo ücreti

Almanya kargo ücreti, Türkiye'den Almanya'ya yapılan gönderilerde önemli bir faktördür. Almanya'ya kargo göndermek için uygun fiyatlarla hizmet alabilirsiniz.

avatar
07/07/2024
Etsy kargo hesaplama

Etsy kargo hesaplama

Etsy kargo hesaplama işlemi yapmadan önce fiyatlandırma bilgilerini öğrenmek önemlidir.

avatar
07/07/2024